رابرت ردفورد بازیگر آمریکایی که سابقهی بازی در فیلمهایی چون “Butch Cassidy and the Sundance Kid” و “All the President’s Men” را در کارنامه داشت، در سن 89 سالگی در ایالت یوتا درگذشت.
او علاوه بر بازیگری در کارگردانی نیز موفق بود و با کارگردانی فیلم “Ordinary People” در سال 1980 توانست برندهی تنها جایزهی اسکار خود شود. او همچنین حامی فیلمهای مستقل بود و در این راه موسسهی فیلم ساندنس را نیز بنیان گذاری کرد.
سیندی برگر مدیر اجرایی شرکت راجرز و کووان این خبر را بدین گونه تایید کرد: رابرت ردفورد در 16 سپتامبر 2025 در خانهاش در شهر ساندنس در ایالت یوتا، خانهای که عاشقش بود و در کنار عزیزانش از دنیا رفت. بسیار دلتنگ او خواهیم شد.
این بازیگر موفق که بعدا تبدیل به کارگردان موفق شده بود، دوران خوبی را در اوج گذراند. او در فیلمهایی چون “Butch Cassidy and the Sundance Kid” و “All the President’s Men” و “The Way We Were” و “The Sting” و “Three Days of the Condor” ایفای نقش کرده بود. البته در سالهای اخیر حضور کمرنگتری در مقابل و پشت دوربین داشت.
آخرین ایفای نقش رابرت ردفورد به سال 2019 برمیگردد که او در فیلم “Avengers: Endgame” نقش الکساندر پیرس را بازی کرد.
در دههی 70 کمتر بازیگری در حد رابرت ردفورد محسوب میشد و او با موهای طلایی و لبخند میلیون دلاریاش معروف بود. او به مانند گری کوپر، گرگوری پک و استیو مککوئین نقشهای خیلی متفاوتی را ایفا نمیکرد، اما به عنوان یک ستارهی در اوج، در بالاترین سطح بود.
رابرت ردفورد در سال 1959 بازیگری را آغاز کرد و بخشی از زمانش را در سالنهای تئاتر نیویورک و بخش از زمانش را به سریالهای تلویزیون اختصاص داده بود و در سریالهایی نظیر “Perry Mason” و “Playhouse 90” و “Alfred Hitchcock Presents” و “The Twilight Zone” حضور پیدا کرد.
اولین فیلم سینمایی او نیز در سال 1962 و فیلم “War Hunt” بود که با سیدنی پولاک همبازی شد. در ادامه نیز پولاک کارگردانی هفت فیلم را بازی رابرت ردفورد بر عهده گرفت، فیلمهایی نظیر “Out of Africa” و “The Electric Horseman”. در سال 1972 نیز با حضور در فیلمهای “The Hot Rock” و “The Candidate” او را به یک سوپراستار کرد.
رابرت ردفورد در سال 1936 و در شهر سانتا مانیکای ایالت کالیفرنیا متولد شد. او در سال 2009 در مورد دوران کودکیش گفت: یکی از شادترین خاطرات من است چون به خاطر جنگ همه باهم متحد شده بودند. از او دو دختر به نامهای شانا شلوسر ردفورد و ایمی ردفورد و هفت نوه به یادگار مانده است.
نظرات کاربـران
پس از درخواست شما,ایمیلی برای شما به منظور تغییر رمز عبور شما ارسال خواهد شد,لطفا inbox و پوشه اسپم خود را پس از درخواست بررسی کنید